چکیده :
شالازیون یا برآمدگی پلک یکی دیگر از توده های لبه پلک می باشد که در ابتدا ظاهری شبیه به گل مژه دارد. شالازیون برجستگی کوچکی در لبه پلک در زیر پوست است. شالازیون در حالت هایی که برآمدگی خیلی کوچک می باشد نیاز به درمان ویژه ای ندارد. در این مقاله ضمن تعریف شالازیون، راه های درمانی آن را می خوانیم...
شالازیون چیست؟
برآمدگی پلک یا شالازیون (به انگلیسی: Chalazion) عارضه تورم بدون درد پلک است.
برآمدگی پلک یکی دیگر از تودههای لبه پلک است که در ابتدا تظاهری شبیه گلمژه دارد. شالازیون برجستگی کوچکی در لبه پلک در زیر پوست است که در اثر انسداد مجرای خروجی غدد ترشح کننده چربی پلک و تجمع مواد ترشح شده در غده ایجاد میشود. شالازیون ممکن است در ابتدا ملتهب باشد و باعث ایجاد درد و قرمزی شود که در این حالت شبیه گل مژهاست.
اما پس از مدتی درد و قرمزی فروکش میکند و توده متورمی در لبه پلک باقی میماند. اندازه این برجستگی ثابت نیست و ممکن است به تدریج بزرگتر یا کوچکتر شود. معمولاً شالازیون از ابتدا فقط به صورت یک توده برجسته ظاهر میشود و با درد و قرمزی همراه نیست.
برآمدگی پلک معمولاً مشکل چشمی مهمی ایجاد نمیکند و پس از چند هفته تا چند ماه خود به خود کوچک میشود و از بین میرود. استفاده از کمپرس گرم (روزی 3–2 بار و هر بار 5–10 دقیقه) با استفاده از حوله تمیز و ماساژ ملایم ممکن است به بازشدن مجرای غده چربی کمک کند و باعث بهبود سریعتر شالازیون شود.
درمان شالازیون
برآمدگیهای خیلی کوچک نیاز به درمان ویژهای ندارند و معمولاً به مرور زمان خوب میشوند. شالازیونهای بزرگتر به دو دلیل نیاز به درمان دارند:
1- شالازیونهای بزرگتر ظاهر ناخوشایندی دارند و از لحاظ زیبایی ظاهری مشکل ساز هستند، ضمن آنکه بهبود خودبخودی آنها ممکن است چندین ماه طول بکشد.
2- برآمدگیهای بزرگ به خصوص در پلک بالایی روی قرنیه فشار میآورند و با تغییر شکل قرنیه باعث ایجاد آستیگماتیسم و تاری دید میشوند.
روش اصلی درمان شالازیون، جراحی آن است که با استفاده از بیحسی موضعی انجام میگیرد. روش دیگر تزریق داروهای استروئیدی در داخل ضایعه در لبه پلک است که معمولاً در مواردی به کار میرود که تعداد زیادی شالازیون کوچک وجود دارد که نمیتوان آنها را با جراحی خارج کرد.
دلیل برآمدگی های مکرر شالازیون چیست؟
در برخی از افراد شالازیون مکرراً عود میکند. در این حالت لازم است فرد حتماً باید بررسی شود زیرا:
1- گاهی اوقات بیماریهای جدی چشمی مثل تومورهای بدخیم پلک به صورت شالازیونهای مکرر تظاهر میکنند که تشخیص آنها ضروری است.
2- در برخی از موارد بیماریهای دیگر چشمی مثل التهاب لبه پلک (بلفاریت) یا مشکلات غدد ترشح کننده چربی لبه پلک (میبومینیت) باعث ایجاد شالازیونهای مکرر میشود. در این حالت کنترل این بیماریها توسط چشم پزشک به جلوگیری از عود شالازیون کمک میکند.
ذکر منبع :
1 – برگرفته از مقاله علمی برآمدگی پلک از دانشنامه آزاد
با تشکر از حسن انتخاب و مطالعه مقاله شالازیون چیست؟ توسط شما دوست و همراه عزیز .
مراقب سلامتیت باش چون خیلی مهمه !
مشتاقانه منتظر ارسال نظرات و ایمیل های شما همراهان عزیز و گرامی در خصوص مقاله شالازیون چیست؟ هستیم - چشم یار
دوستدار شما شکوه شیخی پور
کاربردی ترین ابزارهای چشم پزشکی کدامند؟! در این محصول ویدئویی توضیحات جامع و کاملی در خصوص این 5 ابزار و کارآیی آنها در اتاق عمل توسط شکوه شیخی پور مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی ارائه گردیده است...
قیمت : 148000 تومان نوع محصول : دیجیتالی خرید آنلاینبا سلام مادر من این مشکل رو داره و نمیدونم میشه درمانش کنه اخه دچار اب سیاه هم هست چشمش. لطفا بنده رو راهنمایی کنید سپاس
با سلام و درود بر حسن عزیز
جای نگرانی وجود ندارد ، لیکن شایسته است مادر گرامی تان را در اسرع وقت جهت انجام معاینات دقیق تر ، نزد پزشک متخصص برده و تصمیم گیری های بعدی توسط پزشک معالج گرفته شود .
شاد ، پیروز ، تندرست و سالم باشید .
پاسخمنم دقیقا همین مشکل رو دارم
پاسخ به نظر