چکیده :
امروزه با پیشرفت علم پزشکی و بخصوص چشم پزشکی ، برای درمان بیماری های چشم ، قطره و قرص کنار رفته و جای خود را به داروهای خاصی از قبلی آواستین داده است ، داروی آواستین یک هیومن آنتی بادی و منوکلونال می باشد ، در این مقاله ضمن تعریف این دارو به توضیحاتی در خصوص آن می پردازیم ...
آواستین چیست؟
داروی آواستین Avastin ) ) که اسم ژنریک آن Bevacizumabمیباشد یک هیومن آنتی بادی و منوکلونال است که به صورت ویالهای 400mg، 16mg، 100mg، 4mgو به صورت مایع بدون رنگ و استریل و بدون Presernative میباشد .
این دارو که در شرایط بسیار حساس و در 28 درجه سانتیگراد ( در یخچال ) و دور از نور نگهداری میشود ، بعد از رقیق شدن حداکثر تا . ساعت در همان درجه حرارت پایدار میماند 24
این دارو پس از رقیق شدن توسط دکتر داروساز، توسط جراح چشم پزشک در اتاق عمل و در شرایط خاصی در چشم بیمار تزریق می شود.
تا چندی پیش برای درمان بیماریهای چشم فقط قطره و قرص وجود داشت ، که اشکال این قبیل داروها مانند داروهای خوراکی یا تزریقی این بود که به دلیل ساختمان خاص چشم ( که نفوذ داروهای خوراکی یا تزریقی به آن به سختی صورت می گیرد ) زیاد کار آیی نداشتند .
اما امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی ما می دانیم که بسیاری از داروها را می توانیم با رعایت اصول تزریق دارو به داخل چشم تزریق کنیم و فواید این روش درمانی عبارت است از : حصول اطمینان در رساندن دارو به بافت و عضو مورد نظر ، کاهش و یا حذف عوارض جانبی دارو و کم کردن تعداد دفعات تجویز دارو .
یکی از دارو هایی که به شکل تزریق داخل چشمی در چند سال اخیر استفاده میشود Bevacizumab بنام تجاری ( آواستین ) است که در درمان بسیاری از بیماریهای چشم مانند رتینو پاتی دیابتی ، انسداد وریدهای شبکیه ، ایجاد عروق خونی نابجا در مشیمیه و بسیاری دیگر از بیماریهای شبکیه کاربرد دارد .
بیماران عزیز باید بدانند که به دلیل اینکه بسیاری از بیماریهای فوق الذکر مزمن ( طولانی مدت ) هستند ، لذا دوره درمان آنها نیز باید طولانی مدت گردد و در این مدت باید بطور متناوب هر چند وقت یکبار تزریق داخل چشم تکرار شود ، همچنین نباید از این بابت نگرانی داشته باشند .
سوال : آیا تزریق آواستین عارضه ای هم دارد؟
جواب : احتمال ایجاد عارضه بسیار کم است و نکته مهم این است که انجام ندادن تزریق به مراتب خطرات بیشتری را متوجه چشم می کند ، بتابراین شایسته است بیمار تا زمانی که پزشک معالج توصیه می کند تزریق ها را ادامه بدهد .
در تزریق موضعی ( داخل چشمی ) عوارض آواستین بسیار کم و نادر است و علت آن هم این است که با دوز 1/270و به صورت موضعی مصرف می شود و تنها علائمی مثل درد در محل تزریق و خونریزی های خفیف سریع الجذب ، خارش و سوزش ناچیز و گاهی ورم قرنیه و التهاب چشم ظاهر میشود که با مصرف قطرههای کورتون و آنتی بیوتیکهای داخل چشمی این علائم از بین می رود
اظهارات جناب آقای دکتر حسن رزمجو فلوشیپ ویتره ورتین درخصوص مکانیزم عمل این آمپول( آواستین ) این چنین است :
آمپول آواستین از ایجاد عروق جدید که در شبکیه چشم افراد دیابتی صورت میگیرد ، جلوگیری میکند ، همچنین عروق جدید در چشم خیلی شکننده بوده و با گذشت زمان پاره شده و خونریزی در چشم ایجاد میگردد و با ایجاد خونریزیهای مکرر، شبکیه کنده شده و چشم نابینا میشود .
و ایشان یکی از عوامل مهم نابینایی در جهان را بیماری دیابت می دانند .
ذکر منابع :
1 – برگرفته از مقاله آواستین
2 – برگرفته از مقاله تزریق آواستین از سایت دکتر درودگر
با تشکر از حسن انتخاب و مطالعه مقاله آواستین چیست؟ توسط شما دوست و همراه عزیز .
مراقب سلامتیت باش چون خیلی مهمه !
مشتاقانه منتظر ارسال نظرات و ایمیل های شما همراهان عزیز و گرامی در خصوص مقاله آواستین چیست؟ هستیم - چشم یار
دوستدار شما شکوه شیخی پور
کاربردی ترین ابزارهای چشم پزشکی کدامند؟! در این محصول ویدئویی توضیحات جامع و کاملی در خصوص این 5 ابزار و کارآیی آنها در اتاق عمل توسط شکوه شیخی پور مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی ارائه گردیده است...
قیمت : 148000 تومان نوع محصول : دیجیتالی خرید آنلاین
پاسخ به نظر