چکیده :
چَشم یا چـِشم عضو بارز اولین حس از حواس پنجگانه یعنی بینایی است ، چشمها برای دیدن، مجبور به حرکت هستند. این عضو حساس بسیار آسیب پذیر می باشد ، لیکن به مراقبت های ویژه نیاز دارد . در صورت بروز هر گونه حادثه برای چشم ، پرستار اورژانس چشم نقش بسیار کلیدی و حیاتی پیدا می کند . در ادامه...
1. کنترل مردمک چشم از نظر نقص عصبی
2. انجام تست شیرمر جهت بررسی میزان اشک و شست و شوی مجرای اشکی
3. برداشتن سوچور قسمت های خارجی چشم مثل پلک و مجرای اشکی چشمی
4. خارج کردن لنزهای تماسی و گذاشتن آن ها
5. شستشوی چشم با سرم فیزیولوژی یا آب ساده
6. شستشوی کامل چشم با بلفارستات
7. خارج کردن جسم خارجی از ملتحمه و ثابت کردن اجسام خارجی عمیق
8. ثبت حدت بینایی و اندازگیری آن
9. کنترل فشار چشم با استفاده از تونومتر
10. انجام تزریق زیر ملتحمه چشم
11. گرفتن نمونه از ملتحمه برای کشت
12. کمپرس گرم و مرطوب
13. استفاده از اسلیت لامپ برای معاینۀ سگمان قدامی چشم
این مقاله درباره چشم موجودات زنده است. چَشم یا چـِشم عضو بارز اولین حس از حواس پنجگانه یعنی بینایی است. در زبان پهلوی هم این واژه به همین گونه به کار میرفته است. انواع گوناگونی از اندامهای حساس به نور در موجودات زنده یافت میشود. سادهترین انواع چشمها تنها توان تشخیص وجود نور در پیرامون را دارند در صورتی که چشمهای پیچیدهتر قادرند شکلها و رنگها را نیز از هم بازشناسند یا برخی حیوانات به طول موجهایی بیشتر از طول موج مرئی چشم انسان حساسند. در حشرات ما چشم مرکب داریم. چشم انسان دارای اجزای پلک، مژه، مجرای اشکی، ملتحمه، صلبیه، قرنیه، مردمک، عنبیه، زجاجیه، عدسی، زلالیه، شبکیه و مشیمیه است.
چشمها برای دیدن، مجبور به حرکت هستند. شش عضله خارجی که کره چشم را احاطه کرده است، مانند نخهای خیمه شب بازی عمل میکند و آنها چشمها را به صورت هماهنگ در جهات مختلف حرکت میدهد. اما اصلیترین عنصری که چشم ما برای دیدن به آن نیاز دارد، نور است. نور تصویر اشیاء را در چشم مینشاند. اولین چیزی که نور هنگام ورود به چشم آن را لمس میکند، لایه نازکی از اشک است. پشت این لایه مرطوب، قرنیه چشم قرار دارد. این پوشش شفاف به تمرکز نور کمک میکند. نور پس از عبور از این لایه که زلالیه نام دارد، وارد مردمک میشود. باز شدن مردمک با عنبیه یا همان بخش رنگی چشم صورت میگیرد و میزان این بازشدگی به میزان ورود نور بستگی دارد. نور پس از آن به عدسی چشم میتابد که عملکرد آن مانند لنز دوربین است. عدسی، پرتوهای تابیده به شبکیه را متمرکز میکند. ضخامت عدسی با توجه به دور یا نزدیک بودن اشیاء تغییر میکند.
در مرحله بعد نور وارد کره چشم میشود که مملو از مایعی ژل مانند به نام زجاجیه است. نور در نهایت به پردهای به نام شبکیه میتابد که در قسمت انتهایی کره چشم واقع شده است. شبکیه مانند صفحه فیلم خام دوربین فیلمبرداری یا فیلم دوربین عکاسی است. پرتوهای نوری پس از برخورد با پرده شبکیه در قالب پیامهایی عصبی به مغز منتقل و در آنجا تفسیر میشود.
با تشکر از حسن انتخاب و مطالعه مقاله وظایف پرستار اورژانس چشم توسط شما دوست و همراه عزیز .
مراقب سلامتیت باش چون خیلی مهمه !
مشتاقانه منتظر ارسال نظرات و ایمیل های شما همراهان عزیز و گرامی در خصوص وظایف پرستار اورژانس چشم هستیم - چشم یار
دوستدار شما شکوه شیخی پور
کاربردی ترین ابزارهای چشم پزشکی کدامند؟! در این محصول ویدئویی توضیحات جامع و کاملی در خصوص این 5 ابزار و کارآیی آنها در اتاق عمل توسط شکوه شیخی پور مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی ارائه گردیده است...
قیمت : 148000 تومان نوع محصول : دیجیتالی خرید آنلاین
پاسخ به نظر